Waarom is een WFT zorg diploma nodig of zelfs verplicht voor sommige functies? Als je bij Soleo gaat werken kan dit een eis zijn. Heb je geen WFT Zorg diploma? Geen probleem, je kunt deze via Soleo behalen. In dit artikel leggen we uit wat het WFT zorg diploma inhoudt en wat jij eraan hebt.

Bij een aantal banen heb je het vast al zien staan: WFT diploma vereist. Niet gek als je niet precies weet wat dit betekent. We lopen er daarom stap voor stap met je doorheen.

Wat is een WFT diploma?

De Wet Financieel Toezicht (WFT) beschermt klanten die een financieel product af willen nemen, denk bijvoorbeeld aan aandelen of het afsluiten van een lening. Maar ook zorgverzekeringen vallen onder deze wet. Help jij klanten met vragen over hun zorgverzekering? Dan moet je het WFT zorg diploma hebben.

Voor deze opleiding hoef je gelukkig niet eerst het WFT basis diploma te halen, je kan gelijk aan de WFT zorg opleiding beginnen.

WFT zorg diploma

Als jij begint met een baan waarbij een WFT zorg diploma verplicht is – bijvoorbeeld Klantenservice Medewerker voor VGZ – begin jij met het behalen van jouw WFT zorg diploma. Soleo verzorgt dit in samenwerking met een erkende opleider en we ondersteunen jou klassikaal tijdens je studie. Je hebt drie weken de tijd om het diploma te behalen.

Tijdens de opleiding WFT zorg komt bijvoorbeeld aan bod:

  • Zorgverzekeringsplicht
  • Vrijwillige zorgverzekeringen
  • Het beëindigen van een zorgverzekering
  • Dekkingsbeperkingen
  • Collectieve verzekeringsmogelijkheden

De WFT zorg opleiding is zelfstudie, maar je staat er gelukkig niet alleen voor. Wij bieden je volledige begeleiding tijdens jouw studie en er zijn meerdere collega’s die op hetzelfde moment de opleiding volgen. Je gaat samen bijvoorbeeld oefenexamens maken, waarvan je de uitkomsten als groep bespreekt. Zo leren jullie ook van elkaar.

WFT Zorg examen

Altijd spannend, een examen. Maar gelukkig heb jij je goed voorbereid tijdens de verschillende lessen en door het maken van proefexamens. Vol vertrouwen ga jij op locatie het examen maken. Zak je alsnog? Geen nood! Soleo biedt jou ook nog de mogelijkheid een herexamen te doen. Zo zorgen we er samen voor dat jij binnenkort aan de slag kan.

Wat fijn is om te weten: Vanaf het moment dat je met de opleiding start ontvang je salaris. En als je het diploma behaalt krijg je zelfs een bonus! Wij helpen jou graag slagen.

Wat brengt een WFT zorg diploma jou?

Goede vraag. Het belangrijkste is dat je hiermee een mooie stap zet in je carrière. Door jouw WFT zorg diploma te halen laat je zien dat je kennis hebt van de wet- en regelgeving rondom Zorg. Met dit diploma kan je aan de slag op een klantenservice van een zorgverzekeraar. Binnen Soleo Betekent dat een mooie baan met vooruitzicht en leuke stappen maken in salaris, op basis van de ervaring die je gaat opdoen. Zo weet jij ook precies waar je aan toe bent.

Gelijk solliciteren gaat via de vacaturepagina, die vind je hier. Je kunt op meerdere momenten of locaties instromen. Heb je nog vragen en wil je eerst een recruiter spreken voor meer informatie? Stuur een mail naar werken@soleo.nl